dinsdag 23 mei 2017

#insidemybones


Wat een mooi initiatief van @dotanmusic! De uitnodiging aan iedereen om je ware verhaal te delen in plaats van de vaak mooie verhalen die - als we heel eerlijk zijn - toch altijd net wat mooier gemaakt zijn dan het in werkelijkheid is.

Ik ben een eerlijk iemand, een open iemand en zal me niet gauw anders voordoen dan ik ben. Mijn ware verhaal… dat is wel wat… dat is wel een dingetje… maar ik durf het te delen, wetende dat het inmiddels mijn kracht is geworden en dat dit maakt dat ik kinderen kan helpen op een wijze die niet ieder ander kan. Ik weet wat ze voelen, ik ken de excuses en uitwegen, maar ook de wil om er zelf iets van te willen maken. Het vertrouwen dat je dat ook echt zelf kan, wil ik kinderen geven tijdens het coachen en dat vertrouwen geven is mijn kracht geworden door mijn eigen ervaring, mijn ware verhaal.

Ik was geen held, sterker nog ik was een erg onzeker, angstig meisje en er was een periode dat ik amper iets durfde zonder een krachtig iemand naast me.

Wat een ‘geluk’... dat ik een tweelingzus had die altijd met me mee kon, omdat we nu eenmaal in dezelfde levensfase zaten en we veel dezelfde interesses hadden. Zo kon ik altijd samen met iemand ergens naartoe wat ik stiekem best heel eng vond en zeker niet alleen durfde.

Wat een ‘geluk’... dat wanneer mijn zus er niet was ik ook een hele hechte band had (en heb!) met mijn ouders. Zij brachten mij geregeld naar waar ik naartoe moest, gingen samen met mij op pad om alvast het nieuwe van een bepaalde situatie weg te halen.

Wat een ‘geluk’... dat ik naast hen ook nog een klein groepje lieve vrienden had die voor me door het vuur gingen.

Was het geluk??? Heeft het me echt geholpen??? Uiteindelijk niet en laat dat nu mijn kracht geworden zijn! Ik werd krachtiger en zekerder op de momenten dat mijn ouders, zus en vrienden me het alleen lieten uitzoeken, zij even niet beschikbaar waren voor hulp. Ik begon in te zien dat ik het in mezelf moest zoeken, dat ik heel veel zelf kon en daar komt dan ook mijn favoriete spreuk om de hoek ‘Alles kan als jij het laat gebeuren’ #insidemybones !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten